Aidat Borçlarının Yeniden Yapılandırılması

13.04.2011

Bakanlar Kurulunun 30.04.2011 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kararı ile yeniden yapılandırma için başvuru süresi 2 Mayıs 2011 tarihinden itibaren 1 Ay süre ile uzatılmıştır
  
Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6111 sayılı yasa ile birçok kamu alacağının (vergi, para cezası, prim borcu vb.) yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenlemeler yapılmıştır. 

Bu düzenlemeler içinde, bazı kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının aidat alacaklarının faizlerinin belli koşulllarda affedilmesine dair hükümlere yer verilmiş, bu yapılandırmanın yasa ile kurulmuş diğer meslek kuruluşları tarafından da uygulanabileceği belirtilerek, meslek kuruluşunun üst yönetimine bu konuda yetki tanınmıştır.

Yasal düzenlemede, kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların, kanunun yayınlandığı tarihi izleyen ikinci ayın sonuna ( 02 Mayıs 2011) kadar ilgili idareye başvuruda bulunması, yasanın yürürlük tarihini izleyen aydan itibaren 6 ay içinde ( 01 Eylül 2011’e kadar) borçların tam olarak ödemesi halinde faiz ve gecikme zammı gibi ferilerin affedileceği düzenlenmiştir.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, üyelik aidatlarının yasada yer verilen düzenlemeler uyarınca yeniden yapılandırılması yönünde karar almıştır.

Hekimlerin yapması gereken işlemler hakkında genel bilgilere aşağıda yer verilmiştir. Hekimlerin Oda’mızı arayarak aidat borçları hakkında bilgi alması mümkündür. Meslektaşlarımız, aidat borçlarını kredi kartı ve taksit seçenekleri ile de ödeyebilir.

Geçmiş Yıllara Ait Birikmiş Aidat Borcu Olan ve Yasadan Faydalanmak İsteyen Hekimlerin Yapması Gereken İşlemler

 

  • 02 Mayıs 2011 tarihine kadar Oda’ya başvuru yapılarak yasa hükümlerinden faydalanmak istendiği beyan edilmelidir. 
  • Beyan, ıslak imzalı dilekçe, faks veya mail yoluyla yapılabilir. Beyanın Oda kayıtlarına girmesi önemlidir.
  • 31.12.2010 tarihine kadar ödenmesi gerektiği halde ödenmemiş olan birikmiş üye aidatlarının en geç 1 Eylül 2011 tarihine kadar ödenmesi gerekmektedir. 
  • 02 Mayıs 2011 tarihine kadar başvuru yapıldığı ve 01 Eylül 2011 tarihine kadar geçmiş yıllara ait üyelik aidatları ödendiği takdirde faiz ve gecikme zammı uygulanmayacaktır.
  • Geçmiş yıllara ait aidat borçlarını yasada öngörülen sürelerde ödemeyen hekimler aidat borçlarını bugüne kadar olduğu yasal faizi ile ödemek zorunda kalacaktır.

 

Ödemelerini Düzenli Yapan ve 31.12.2010 Tarihinden Önce

Aidat Borcu Olmayan Hekimler

 

Ödemelerini düzenli  yapan ve 31.12.2010 tarihinden önceki döneme ait aidat borcu olmayan hekimler için adaletsiz bir uygulama olmaması için bu hekimlerin gelecek iki yıllık aidat ödemelerinde % 10-15 oranında indirim yapılmasının  Büyük Kongre’ye önerge olarak sunulmasına karar verilmiştir. Haziran 2011 döneminde yapılacak Büyük Kongre’de alınacak karar doğrultusunda uygulama yapılacaktır.

Bakanlar Kurulunun 30.04.2011 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan kararı ile yeniden yapılandırma için başvuru süresi 2 Mayıs 2011 tarihinden itibaren 1 Ay süre ile uzatılmıştır.

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 2315 kez okunmuştur.