TTB BAŞKANLAR TOPLANTISI VE GREV

03.04.2011

 Değerli meslektaşlarımız,

Sizleri bugün (02.04.2001) Ankara’da gerçekleştirilen TTB Başkanlar Toplantısı hakkında bilgilendirmek isteriz.

Toplantının tek gündem maddesi olarak 13 Mart Ankara Buluşması sırasında kararı alınan “grev” süreciydi.

Başta büyük odalar olmak üzere Türkiye’nin çeşitli tabip odalarından başkan ya da temsilciler bu önemli toplantıya katılmışlardır.

İzmir Tabip Odası Başkan Prof Dr Erdener ÖZER ve Genel Sekreter Dr Ceyhun BALCI tarafından temsil edilmiştir. Ayrıca, bir başka toplantı için Ankara’da bulunan yönetim kurulu üyesi Prof Dr Sibel ALPER ve Asistan Hekim Komisyonu’ndan Dr Gülen Gül NİFLİOĞLU da bu önemli toplantıda hazır bulunmuşlardır.

Odaların başkan ya da temsilcileri tarafından “grev” sürecine ilişkin çeşitli görüşler paylaşılmış olmakla birlikte bu toplantının özeti hekimlerin ve hekimliğin içine düşürüldüğü durum karşısında istemlerimizin dile getirilmesi ve yaşama geçirilmesi adına “grev” dışında bir seçeneğin kalmadığı doğrultusunda bir karara varılmış olmasıdır.

Bu üst düzey eylem için yeterince gerekçe olduğu konusunda da görüş birliği içinde olunmuştur.

TTB MK yetkililerinin verdiği bilgiye göre 05.04.2011 Salı günü Sağlık Bakanı Recep AKDAĞ TTB MK üyelerine görüşme randevusu vermiş bulunmaktadır.

Grev sürecine ilişkin kesinlik bu görüşmeden sonra belirginleşecek olmakla birlikte; bugünkü toplantıda alınan ilke kararı gereği “grev” yaşama geçirilecektir.

Öngörülen tarihler arasında öne çıkan zamanlama 18-22 Nisan haftası olmuştur.

Eyleme ilişkin kesin bilgi ve teknik ayrıntılar TTB MK tarafından odalarla paylaşılacaktır. Oda yönetimleri de bu bilgileri üyelerine ileteceklerdir.

Saygılarımızla

İzmir Tabip Odası

Bu haber 2230 kez okunmuştur.