Prof.Dr.Cem TERZİ'nin BMJ' deki Sağlıkta Dönüşüm Güzellemesine Yanıtı

30.03.2011

Değerli meslektaşlarımız,

Artık hepimiz farkındayız ki; "Sağlıkta Dönüşüm Programı" adı altında uygulamaya konan düzenlemeler sağlık ortamını geri dönüşü olanaksız değilse de güç bir cendereye sokmaktadır.

Bu programın gerek hazırlanması ve gerekse uygulanması sırasında hiç tartışıldığına, ilgili taraflardan görüş alındığına tanık oldunuz mu?

Tümüyle tek yanlı bir propagandaya dayandırılan bir dayatma olduğu konusunda artık kuşkumuz kalmamıştır.

Bu dayatmanın olabildiğince güçlendirilmesi için gereken her yolun ve aygıtın denendiğini görüyoruz.

Etkinliği ve saygınlığı herkeçe bilinen BMJ (British Medical Journal) dergisi de kullanılanlar listesine adını yazdırmıştır.

Saygın dergi ve kurumların kendilerini kullandırmalarına ilk örnek değildir BMJ'nin içine düştüğü durum. Son da olmayacağını geçmişteki deneyimlerden yola çıkarak rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ancak, BMJ'de yayımlanan ve Sağlık Bakanlığı bürokratlarının da aralarında bulunduğu yazarları ile dikkkati çeken makale görünümlü propaganda yazısı yanıtsız kalmamıştır.

İzmir Tabip Odası üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Cem TERZİ'nin "Sağlıkta Dönüşüm Güzellemesi" olarak da adlandırabileceğimiz yazıya yanıtı BMJ'de yer almıştır. Ülkemiz kaynaklaı başka yanıtlar da verilmiş olmakla birlikte; bizler Dr. Cem TERZİ'nin yanıtını (Türkçe'ye çevrilmiş haliyle) sizlerle paylaşmayı yararlı gördük.

Ülkemizdeki hekimlerin önemli çoğunluğu adına da olduğunu düşündüğümüz bu yanıtı özenle irdelemenizi dileriz!

Saygılarımızla

İzmir Tabip Odası

Editörden : “Sağlık Reformu Şarlatanlığı” yazısına yanıt

Bu haber 2186 kez okunmuştur.