MİLLETVEKİLİ İLE GÖRÜŞME !

29.03.2011

Değerli meslektaşlarımız,

Danıştay İDDK’nın son kararına dayanarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çalışan meslektaşlarımıza ikili çalışmalarını sonlandırmaları doğrultusunda bilgilendirme yazıları gönderilmekte olduğunu bilmekteydik. Ancak, İzmir’de değilse de Türkiye’nin başka bazı illerinde aynı tür yazıların üniversite çalışanı meslektaşlarımıza da gönderilmekte olduğu duyumlarını almaktaydık. Bu yazılardan birini edinerek duyumlarımızı somutlaştırmaktaydık.

Anayasa Mahkemesi’nin üniversite öğretim üyeleriyle ilgili kararının son derece açık ve anlaşılabilir olduğundan hareketle bu alandaki hukuksuzluğun farklı bir boyuta uzandığını ve belki de bir yanlışlığın söz konusu olduğunu düşünmekteydik.

Bugün İstanbul Milletvekili meslektaşımız Sacid YILDIZ ile yaptığımız görüşme konuya ilişkin daha ayrıntılı bilgi edinmemizi sağlamış oldu. TBMM’deki komisyon çalışmaları sırasında Sağlık Bakanı ile konuya ilişkin olarak bire bir diyaloğa giren Sacid YILDIZ konuyla ilgili olarak sayın bakanın Danıştay kararını kendisi için dayanak olarak almakta olduğu ve Anayasa mahkemesi kararının bu bağlamda önemsenmediği izlenimini edinmiştir. Sacid YILDIZ’ın ısrarla Anayasa Mahkemesi kararına göndermede bulunması üzerine sayın bakan Danıştay kararı bize bu uygulamayı yapma olanağı veriyor. Dolayısı ile üniversitelerde çalışan hekimlerin de muayenehanelerini kapatmalarını bu karara dayanarak sağlayacağız demiştir sayın bakan!

Çok açık ve anlaşılabilir olan Anayasa Mahkemesi kararına karşın Danıştay kararına dayanılarak ikili çalışmanın sonlandırılması çalışmalarının üniversite öğretim üyeleri için de yaygınlaştırılacağı anlaşılmaktadır.

Bu türden uygulamalarla karşılaşacak meslektaşlarımızın ivedilikle bize başvurmalarının önemini bir kez daha anımsatır, bu uygulamanın ivedilikle yargıya taşınacağının altınız çizmek isteriz.

Saygılarımızla.

İzmir Tabip Odası

Bu haber 2147 kez okunmuştur.