Kamu Görevine Ek olarak Özel Hekimlik Yapmakta Olan Meslektaşlarımızın Dikkatine !

23.03.2011

MESLEKTAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!

22.03.2011 tarihinde Tam Gün Yasası, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün birimlere göndermiş olduğu “ ikili çalışmanın sona erdirilmesi” konulu yazısı ile ilgili Oda’mızda toplantı yapılmıştır. Toplantı yoğun bir katılımla gerçekleştirilmiştir.

Toplantı Oda Genel Sekreteremiz Uz. Dr. Ceyhun Balcı’nın açış konuşması ile başlamıştır. Oda’mız avukatlarından Av. Abdullah Hızal tarafından tam gün süreci başlangıcından bu gün gelinen noktaya kadar olan hukuki süreç sunulmuştur. Sunum sonrasında soru-cevap şeklinde hekimlerimizin sorunlarına çözüm bulunmaya çalışılmıştır.

Toplantı sonucunda;

Tam gün sürecinde İdari Dava Daireleri Kurulu Kararı’nın Danıştay 5. Dairesi’nde görülmekte olan dava ile ilgili nihai bir karar olmadığı ve hukuki sürecin devam ettiği,

Nihai kararın Danıştay 5. Dairesi tarafından verileceği,

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen yazının bildirim niteliğinde olduğu yaptırım içermediği,

Bu süreçte Sağlık Müdürlüğü veya Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanacak olası yaptırımların devam eden davaya aykırılık teşkil edeceği,

Bu dönemde olası zararlara maruz kalacak hekimlerin Danıştay’ın olası iptal kararından sonra oluşan zararları idareden tazmin yoluna gidebileceği,

Yine bu süreçte Sağlık Bakanlığı’nın ve Sağlık Müdürlüğü’nün yargı kararlarının olası olumsuz sonuçlarını önlemek ve hekimleri de mağdur etmemek için itidalli hareket edeceğinin düşünüldüğü,

İlgili yazıya bağlı olası olumsuz gelişmelerin anında Oda’mız ile paylaşılmasının uygun olacağı,

İlgili yazıya bağlı olarak özel çalışmasına son verecek veya kamu görevinden emekli olacak veya istifa etmek suretiyle ayrılacak hekimlerin aşağıdaki ibareyi ayrı bir dilekçe ile ilgili kurumlarına vermelerinin yargı kararları sonucunda ortaya çıkabilecek yeni durumlarda müracaat için hakların saklı tutulması bakımından önem arz ettiği,

İşyeri hekimliği yapmakta olup da yine aynı gerekçelerle işyerinden ayrılmak zorunda kalacak hekimlerin hak edişlerinin ödenmesinde hukuki yardımın Oda’mız tarafından kendilerine verileceği,

Toplantıda birçok değişik konuda soru ve sorundan bahsedilmiş olmakla birlikte şimdilik ivedilik arz eden başlıklar paylaşılmış olup, hukuki değerlendirme ve süreçle ilgili Oda’mız Yönetiminin konuya olan yakın ilgisi sürmektedir. Gelişmelerden ayrıca bilgi sunulacaktır.

Saygılarımızla…

 

Emekli olacaklar için

…….BAŞHEKİMLİĞİNE

İlgi: İzmir Sağlık Müdürlüğü’nün 21.03.2011 gün ve Sayı:1221 sayılı yazısı,

İlgi yazı gereğince özel hekimlik faaliyetime devam edebilmek amacıyla kamu görevimden emekli olarak ayrılmak zorunda kaldım. Bu konuda yargılama sonucunda verilecek karar gereğince ortaya çıkacak hukuksal duruma ilişkin haklarımı saklı tutuyorum.

 

İstifa etmek suretiyle ayrılacaklar için,

…….BAŞHEKİMLİĞİNE

İlgi: İzmir Sağlık Müdürlüğü’nün 21.03.2011 gün ve Sayı:1221 sayılı yazısı,

İlgi yazı gereğince özel hekimlik faaliyetime devam edebilmek amacıyla kamu görevimden istifa etmek suretiyle ayrılmak zorunda kaldım. Bu konuda yargılama sonucunda verilecek karar gereğince ortaya çıkacak hukuksal duruma ilişkin haklarımı saklı tutuyorum.

Muayenehane/işyeri hekimliği faaliyetini sonlandıracaklar için,

…….BAŞHEKİMLİĞİNE

 

İlgi: İzmir Sağlık Müdürlüğü’nün 21.03.2011 gün ve Sayı:1221 sayılı yazısı,

İlgi yazı gereğince özel hekimlik faaliyetimi sonlandırmış bulunuyorum. Bu konuda yargılama sonucunda verilecek karar gereğince ortaya çıkacak hukuksal duruma ilişkin haklarımı saklı tutuyorum.

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

 

Değerli meslektaşlarımız,

Bugün (21.03.2011) meslektaşlarımıza İzmir Sağlık Müdürlüğü kaynaklı bir yazının kurum başhekimliklerince tebliğ edildiği haberini aldık.

Yazıdan kamu görevine ek olarak özel hekimlik yapmakta olan meslektaşlarımızın özel çalışmalarını sonlandırmaları istenmekte olduğunu anlıyoruz.

Konuyla ilgili olarak kamu görevine ek olarak özel hekimlik de yapmakta olan meslektaşlarımızı bilgilendirmek ve onların sorularını yanıtlayabilmek için bu durumdaki meslektaşlarımızı yarın (22.03.2011) saat 19:00’da İzmir Tabip Odası Orhan Süren Salonu’nda toplantıya çağırıyoruz.

Katılımınız dileğiyle.

Saygılarımızla

İzmir Tabip Odası

 

Bu haber 5745 kez okunmuştur.