Hekime Bıçaklı Saldırı (!)

15.03.2011

Hekimlere yönelen sözel, fiziksel ve silahlı saldırılar biri birini izliyor!

Dedik ki; “sağlıkta dönüşüm” sağlığın kimyasını bozmuştur. “Hasta-hekim” ilişkisi “esnaf-müşteri” ilişkisine bırakmıştır. Gücü yeten, gücü yettiğine anlayışı ortama hızla egemen olmaktadır.

Ne yazık ki haklı çıkıyoruz! Keşke yanılsaydık!

Bu kez kötü haber yurdumuzun kuzeydoğu ucundaki Kars’tan geldi.

Kars Devlet Hastanesi’nde çalışmakta olan meslektaşımızın “şu anda hastam var, biraz bekler misiniz?” sözü bıçaklı saldırıyla karşılık bulmuştur!

Bizlerin almış olduğu terbiyenin izin verdiği en ağır sözcüklerle kınıyoruz bu insanlık dışı saldırıyı!

Bıçaklı saldırıya uğrayan meslektaşımızla 12.03.2011 günü telefon aracılığı ile görüştük. O anda telefonda edindiğimiz izlenim meslektaşımızın sağlık durumu konusunda bir olumsuzluk olmadığı yönündeydi. Ancak, 13 Mart’ta Ankara’da bulunduğumuz sırada Erzurum Tabip Odası’ndan arayan meslektaşımız Dr. Bülent ÖCAL’ın ambulans-uçak ile Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edildiği bilgisini vermiştir.

Bu gelişme bizlerin kaygısını artırmıştır. Kendisine bir kez daha ulaştık ve sağlık durumunun kötü olmadığı bilgisini edinerek bir kez daha rahatladık. İzlemlerinin Ankara Numune Hastanesi’nde sürdürüleceği doğrultusunda bilgilenmiş olduk.

Öncekiler gibi bu saldırının da altında yatan nedenin “sağlıkta dönüşüm” denen ticari anlayış olduğunu bir kez daha haykırıyoruz!

14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladığımız bugünlerde etkililere ve yetkililere bir kez daha seslenmek istiyoruz. 13 Mart’ta Sağlık Bakanlığı önündeki seslenişimizi yineliyoruz!

“Beyaz önlüğümüze kan lekesi sıçratan ortamdaki olumsuzluğu gidermek siz yönetenlerin öncelikli ve ivedilikle yerine getirilmesi gereken görevidir!”

Kaygılarımızla

İzmir Tabip Odası

Bu haber 2082 kez okunmuştur.