Basın Açıklaması-BÜYÜK MİTİNG İÇİN ANKARA’YA GİDİYORUZ!

11.03.2011

Bir süredir dillendirdiğimiz, gerekçelerini kamuoyu ile paylaşmaya çalıştığımız Oda’mızın bir etkinliğini sizler aracılığı ile bir kez daha duyurmak istiyoruz!

13 Mart Pazar günü, TTB (Türk Tabipleri Birliği)’nin çağrısı ile Türkiye’nin her köşesinden hekimler ve onlara destek veren, başta sağlık alanından olmak üzere, her meslek grubundan emekçiler Ankara’da buluşacaklar!

Yaşamın her alanında hemen her şeyin “özelleştirildiği” günümüzde, sıra hekim emeğine geldi! “Sağlıkta Dönüşüm”ün son noktaya varabilmesi için hekimin değersizleştirilmesi, ucuzlaştırılması ve çaresizleştirilmesi gerekiyor anlaşılan.

İşte bu kritik noktada biz hekimler “Emeğimiz, Haklarımız ve Onurumuz için Ankara’ya gidiyoruz!”

İlk bakışta bizlerin bu eylemliliğinin salt hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının haklarını korumayı amaçladığı gibi bir algı oluşsa da; bu eylemimizle gerçekte toplumun en temel hakkı olan “sağlık hakkı”nın korunması ve yine bu bağlamda en temel insanlık hakkının yok edilmesinin önüne geçmeye çalıştığımızın bilinmesini istiyoruz!

Değerli basın mensupları,

Bilindiği gibi en temel haklardan olması gereken “sağlık hizmeti” günümüzde artık parayla alınıp satılan bir metaya dönüştürülmüştür. Bu çarpıklığın doğal sonucu olarak da sağlık her geçen gün ticarileşmektedir. Böylelikle piyasalaştırılan sağlığa erişim göründüğünün tersine güçleşmekte ve “paran kadar sağlık” anlayışı giderek yerleşmektedir.

Biz hekimler sağlığın içine düşürüldüğü bu durumdan hoşnut değiliz.

Bu hoşnutsuzluğumuzu;

“Sağlıkta Ticarileşmeye Hayır!”

“Sağlık Haktır Satılamaz!”

sözlerimizle dile getiriyoruz!

“Sağlıkta Dönüşüm” ile gelinen noktada hekimler mutsuzdur! Bunun yanı sıra, artık sözde olumlulukların hastaları da mutlu edemediğine yakından tanıklık etmekteyiz.

Bu eylemimizin hekimler ve sağlık çalışanlarının yanı sıra halkımızın “sağlık hakkını” da gözeten bir eylem olduğunun altını çizmek isteriz.

İlimiz İzmir’den Ankara’daki bu eyleme ağırlıklı olarak hekimler olmak üzere diğer sağlık çalışanlarının da yığınsal şekilde katılacağını kıvançla paylaşmak isteriz.

 

Eylemimizin başta diğer sağlık meslek odaları olmak üzere İzmir’deki tüm meslek odalarınca da desteklendiğini vurgulamak isteriz.

Bu coşkuyla;

“Hekimler Köle,  Hastalar Müşteri Olmayacak!”

“Tıbbiyeli Boyun Eğmeyecek!” diyoruz.

 

Saygılarımızla…

 

İZMİR TABİP ODASI

YÖNETİM KURULU

 

Bu haber 4189 kez okunmuştur.