İzmir Sağlık Meslek Kuruluşlarının İşbirliği Toplantısı

09.02.2011

İzmir Sağlık Meslek Odaları Platformu (SAMOP), bu dönemdeki ilk toplantısını İzmir Tabip Odası’nda 7 Şubat 2011’de gerçekleştirdi. Toplantıda ‘’Sağlıkta Dönüşüm’’ün olumsuz sonuçlarına ilişkin kamuoyunun uyarılmasında ortak çalışma ve işbirliği kararı alındı.

Toplantıya İzmir Eczacı Odası Genel Sekreteri Aylin Yalçınkaya, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı Samiye Mete, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube 2. Başkanı Süheyla Nergiz,  İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Suat Çelikel,  İzmir Tabip Odası önceki Başkanı Suat Kaptaner, İzmir Tabip Odası Başkanı Erdener Özer ve İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Ceyhun Balcı katıldı. İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Turgan ÜLKER, toplantıda hazır bulunamamasına karşın alınacak kararlara katılacağını bildirdi.

Toplantıda, RTÜK tarafından alınan ‘’ilaç reklamlarını serbest bırakma’’ yönündeki kararın sakıncalarının halka ortak bir açıklamayla duyurulmasına karar verildi.

Öte yandan şeker hastaları için yaşamsal önem taşıyan ve kan şeker düzeylerini kendilerinin belirleyerek diyet ve ilaçlarını ayarlamalarında vazgeçilmez gereç olan “Şeker Çubukları” geri ödemesindeki sorunların, SGK kaynaklı açıklamaların tersine, sürdüğü bilgisi paylaşıldı. Bu konuda İzmir Tabip Odası, İzmir Eczacı Odası ve Türk Hemşireler Derneği’nin işbirliği ile ortak mücadele edilmesi düşüncesi benimsendi. 

Sağlık ortamında bugünlerde daha çok işitilmeye başlanan “evde bakım” konusunda da Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi ve İzmir Tabip Odası işbirliğiyle çalışma yapılmasının yararlı olacağı kararına varıldı. 

“Sağlıkta Dönüşüm”ün yol açtığı olumsuzlukların vurgulanması bakımından SAMOP bileşenlerinin işbirliğiyle bir çalıştay düzenlenmesine karar verildi.  Veteriner Hekimler Odası’nın yanı sıra, ‘’sağlıklı gıda ve insan sağlığı’’ arasındaki ilişkiden yola çıkılarak bu çalıştayda Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile de işbirliği yapılması görüşü benimsendi. 

Bir sonraki toplantı 17 Şubat 2011 saat 17.30’da İzmir Tabip Odası’nda gerçekleştirilecek.

Bu haber 2347 kez okunmuştur.