Aile Hekimleri Dikkatine

09.02.2011

Değerli Meslektaşlarımız,

Sizleri gündemde olan tartışmalı bir durumla ilgili olarak bilgilendirmek isteriz.

Her ne kadar Sağlık Bakanlığı’nın sağlığa bakışı ve dolayısı ile de aile hekimliğine yaklaşımı piyasacı bir anlayışı belirgin şekilde yansıtsa da İzmir Tabip Odası olarak aile hekimliği yapmakta olan meslektaşlarımızı özel hekimlik konumunda değerlendirmek istemiyoruz. 

Bilindiği gibi TTB Merkez Konseyi odalara ilettiği bir genelgeyle aile hekimlerinin özel hekimlik statüsünde olduğunu ve dolayısı ile de bu alandaki hekimlerin odalara üyeliğinin zorunlu olması gerektiğini değerlendirmektedir. Yine buna bağlı olarak, TTB Merkez Konseyi aile hekimlerinin oda üyelik aidatlarının özel hekimlik kurallarına tabi olması gerektiği yorumunu yapmıştır.

İzmir Tabip Odası olarak bu alanda her geçen gün yaşanmakta olan piyasalaştırma girişimlerine karşın; aile hekimi konumundaki meslektaşlarımızı kamu görevlisi statüsünde görme konusunda ısrarlıyız. Bu alanda bizleri de rahatsız etmekte olan kimi olumsuzlukların aile hekimliği yapmakta olan meslektaşlarımızı da etkilediğinin ve sıkıntıya soktuğunun farkındayız.

İçinde bulunduğumuz koşullar altında İzmir Tabip Odası olarak aile hekimliği yapmakta olan meslektaşlarımızı kamu görevlisi olarak görmekte kararlıyız.  Buna bağlı olarak da aile hekimliği yapmakta olan meslektaşlarımızın oda üyelik aidatlarının kamu görevlisi meslektaşlarımızın aidatlarına denk tutulmasının sürdürüleceğini vurgular; aile hekimliği yapmakta olan meslektaşlarımızdan İzmir Tabip Odası’na üye olmayanları üye olmaya çağırırız.

Unutulmamalıdır ki;  “Hepimiz Aynı Gemideyiz!”

Saygılarımızla.

İzmir Tabip Odası

Bu haber 2232 kez okunmuştur.