BİLGİLENDİRME ve HEKİMLER İÇİN ACİL DURUM HATTI

08.08.2011

 Değerli Meslektaşlarımız,

Hekimlerin bunca yorucu ve yıpratıcı çalışma koşulları altında bir de asılsız ve dayanaksız suçlamalarla karşılaşmaları ve bu suçlamalar karşısında zaman ve moral kaybına uğramaları sıradan bir olguya dönüşmektedir.

Asılsız ve dayanaksız suçlamaların kimi zaman iftiraya da dönüşme eğilimi içinde olduğunu da üzüntüyle gözlemlemekteyiz.

Bu olumsuz durumun “sağlıkta dönüşüm” sürecinde tırmanıyor oluşu da rastlantı olmasa gerektir. Sağlığın sosyal ve toplumcu bir olgu olmaktan çıkartılıp alınıp satılan bir metaya dönüştürülmesi de olumsuzlukları artıran bir başka etkendir.

Olumsuzlukların kaynağını fark edemeyen yurttaşların karşılarında buldukları hekim başta olmak üzere sağlık çalışanları ile sürtüşme içine girdikleri de güncel gerçeğimizdir.

Her ne kadar uzak durmaya çalışsalar da meslektaşlarımızın bu türden iftiraya varan suçlamalarla karşı karşıya kalmaktan kurtulamadıklarının farkındayız.

Bu gibi suçlamalar karşısında caydırıcı duruş göstermenin de önemli olduğundan hareketle; siz meslektaşlarımıza düşen görevler de olduğunu anımsatmak isteriz.

Asılsız, dayanaksız ve iftiraya varan bu suçlamalar karşısında sessiz kalmamanızı diliyoruz.

Bu gibi durumlarla karşılaşıldığında hukuksal düzlemde harekete geçilmesi önemli bir caydırıcılık işlevi görecektir ! Benzer olgularda meslektaşlarımız adına yapılan başvurularda asılsız, dayanaksız başvuru yapan kişiler hakkında hukuki yaptırımlar uygulanmış, bu kişiler tazminata ve cezai yaptırımlara mahkum edilmiştir.

Bu hakkınızı kullanmaktan kaçınmamalısınız!

Bu konuda sizleri yönlendirme ve hukuksal destek verilmesi bağlamında hukukçularımızla birlikte yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

Bir anımsatmamız daha olacak siz değerli meslektaşlarımıza!

Bilindiği gibi sağlık ortamındaki olumsuzluklar başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelen sözel ve fiziksel şiddeti de tırmandırmaktadır.

Bu gibi durumlarda zaman geçirmeksizin, günün hangi saati olursa olsun bizlere ivedilikle bilgi vermeniz önemli bir noktadır.

Böylelikle bir yandan bu gibi durumlara zamanında tepki verebileceğimiz gibi diğer yandan da sizlerin bu olumsuzluklarla ilgili haklarınızın hukuksal düzlemde korunabilmesi konusunda da eksiksiz davranabilmiş oluruz.

Bir kez daha anımsatıyoruz : Sözel ya da fiziksel şiddet gibi ivedi bir durumla karşılaştığınızda veya acil bir sorununuzda 24 saat erişebileceğiniz numaramız aramanıza açıktır .

Saygılarımızla.

 

HEKİMLER İÇİN ACİL DURUM HATTI  :   0506 235 26 86

 

İzmir Tabip Odası

Bu haber 2979 kez okunmuştur.