Sağlık Bakanına Açık Çağrı

24.01.2011

 Hekime Şiddet

İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde görevli asistan meslektaşımız, 24 Ocak gecesi, hasta yakınlarının saldırısına uğradı.

Hekime ve sağlık personeline yönelik şiddetin maalesef sıradanlaştığı günler yaşamaktayız.

Meslektaşımızın uğradığı şiddete karşı hukuki süreçler takip edilecek olup meslektaşımıza yönelik saldırıyı kınamak amacıyla, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde basın açıklaması yapıldı.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Doç.Dr. Taşkın ALTAY’ın okuduğu basın açıklamasına çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı katıldı.

 

 

Sayı :  11- 6                                                                                     Tarih: 24. 01. 2011

 


Sağlık Bakanına Açık Çağrı


Sayın Bakan!


Biz sayamaz olduk, kim bilir kaçıncı kez başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarına saldırılıyor. Şanslı sayılırız!

Bu kez ne yaşamsal tehlike geçirmiş ne de bir yerimiz kırılmış değil!

İçinde bulunduğumuz ve söylendiğine göre de toplumun geniş kesimlerinin hoşnut olduğu sağlık uygulamaları sürecinde biz hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelen saldırılardaki artış rastlantı mıdır? 

Sayın Bakan!

Öncelikle ülkemizin sağlık düzeneğinin başındasınız!  Ama, aynı zamanda da meslektaşımızsınız!

Başka birçok alandaki sorunlarımızı size anlatmakta güçlük çekiyoruz!

Hiç olmazsa bu yaşamsal sorunu anlatabilmeyi istiyoruz. Aslına bakılırsa bunu biz değil hekimlere ve sağlık çalışanlarına kalkan eller başarıyor!

Bir kez olsun bizi anlamaya çalışsanız da bu önemli konuda yanımızda olsanız diye çağrıda bulunuyoruz! 

Sayın Bakan!

Unutmamanızı dilediğimiz önemli bir ayrıntı var!

Sizlerin var gücünüzle ve hızınızla yaşama geçirmekte olduğunuz “sağlıkta dönüşüm” biz hekimleri mutsuz etmiştir.

Bellidir ki, halkımızı da mutsuz etmektedir her geçen gün! Çok iyi biliriz ki; insanımız hiç olmazsa kutsal değerler konusunda duyarlı ve ölçülüdür!

Şifa vermek ve yaşam kurtarmak gibi kutsal bir uğraşın özneleri olan bizlere kalkan eller toplumun da hoşnutsuzluğunun göstergesi sayılmalıdır!

Sayın Bakan !

Mutsuz hekim toplumun orantısal olarak önemli sayılabilecek bir kesimini oluşturmaz! Ama, unutulmamalıdır ki; sağlık hizmeti hekimler ve sağlık çalışanları dışında bir özneyle sürdürülemez!

Mutsuz hekimler ve sağlık çalışanlarının verimli, yararlı ve hastalara şifa dağıtan bir yöneliş içinde olmaları olanaksızdır!

Sayın Bakan !

Başında bulunduğunuz sağlık hizmetlerinin daha iyi, nitelikli ve düzgün verilebilmesi adına bir avuç da olsa hekimlere yani meslektaşlarınıza kulak veriniz!

Hiç olmazsa bu kez onların yanında yer alınız! Bizi de yitirirseniz eğer; zaten toplumcu ve sosyal olmaktan çıkartılmış sağlık ortamında tutunacak dalınız kalmayacağını üzülerek anımsatırız!


 Saygılarımızla

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 3184 kez okunmuştur.