TAM GÜN ve DANIŞTAY KARARI

13.01.2011

 TAM GÜN ve DANIŞTAY KARARI

13.01.2010 tarihinde, Anadolu Ajansı tarafından kamuoyuna duyurulan habere göre, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Sağlık Bakanlığı’nın itirazını kabul ederek Danıştay 5. Dairesi kararını kaldırdığı bildirilmektedir.

Anadolu Ajansı tarafından duyurulan haberde, üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan doktorların muayenehane açamayacakları ve özel sağlık kuruluşlarında çalışamayacakları şeklinde bir değerlendirmeye yer verilmiştir.

Bu haber üzerine üyelerimizden yoğun olarak görüş sorulmaktadır.

Oda’mız avukatları ile Türk Tabipleri Birliği avukatlarının yaptığı görüşmede, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararının yazım ve imza aşamasının henüz tamamlanmadığı, kararın taraflara tebliğ edilmediği ve kararın içeriğinin bilinmediği ifade edilmiştir.

DİDDK kararının içeriği henüz bilinmediği ve karar tebliğ edilmediği için konuyla ilgili hukuksal değerlendirme yapılması bugün itibarıyla mümkün olamamaktadır.

Bu nedenle, Danıştay kararı hakkında yapılan spekülatif haberlere itibar edilmemesini, Türk Tabipleri Birliği ve İzmir Tabip Odası tarafından konuyla ilgili açıklama yapılıncaya kadar hekimlerin mesleki faaliyetlerine devam etmesini rica ediyoruz.

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 3528 kez okunmuştur.