12.01.2011 Tarihli Basın Açıklamamız

12.01.2011

 Sayı : 11-3                                                                                       Tarih: 12. 01. 2011                 

 

HABERAL’IN DOKTORU !

Türkiye’de hekimlik bir ateşten gömleğe dönüştü. Geçmişte az sayıda olan hekime yönelik saldırılar artık neredeyse sıradanlaştı. Ancak, hekimlerin bu güçlüğüne bir başka durum daha eklendi; Mehmet Haberal’ın doktoru olmak da suç sayılmaya başlandı 2011 Türkiye’sinde!

Bugün adını belki de ilk kez duyduğumuz, daha önceden tanımadığımız bir meslektaşımız, sıra dışı bir nedenle demir parmaklıkların arkası ile tanışmıştır. Suçu mu? “Hekim olmak!” demek yeterince açıklayıcı olmayabilir. “Mehmet Haberal’ın doktoru olmak!” dersek belki biraz daha anlatabilmiş oluruz!

Mehmet Haberal’ı anlatmaya gerek yok; Türkiye’de ilklerin adıdır. O ilkleri saymaya kalksak ne zamanımız, ne de yerimiz yeter.

Haberal da hemen her yurttaş gibi sanık olabilir. Meclisimizin yarıdan çoğu da sanık değil mi? Soruşturulmuyorlar bile. 

Haberal’ın ayrıcalık beklentisi yok. Ancak, rahatsızlığı var. Doğal olarak tedavi görmek durumunda.Ülkemizin yüz akı Haberal’ın başına gelen yetmiyormuş gibi onun hekimi olanlara da yönelen anlaşılmaz tutum, bir meslektaşımızın özgürlüğünü yitirmesiyle sonuçlandı. Çok üzüntülüyüz, çok tepkiliyiz ve bu yaklaşımı kabul edilemez buluyoruz !

Hele hele seri katillerin aramıza karıştığı bugünlerde meslektaşımızın başına gelen bu abartılı uygulamayı olağan karşılamamız olası değil !

İzmir Tabip Odası olarak bir meslektaşımızın başına gelen bu olumsuzluğu kınıyor, bu anlamsız ve olumsuz uygulamanın bir an önce sonlandırılması gerekliliğine vurgu yapıyoruz.

Saygılarımızla

 

İzmir Tabip Odası

 

13.01.2011 Tarihli Cumhuriyet Gazetesi...

Bu haber 2231 kez okunmuştur.