2011’in 2010’u aratmaması dileklerimizle hepinizin yeni yılını kutluyor, saygılarımızı sunuyor, esenlikler diliyoruz.

31.12.2010

Değerli meslektaşlarımız,

Olumlu ve olumsuz bir çok yönüyle 2010’u geride bırakıyoruz. 2010 Mayıs’ındaki seçimli genel kurul sonucunda sizlerin onayı ile İzmir Tabip Odası yönetimine seçilmiştik.

Bize mi öyle geldi yoksa gerçekten mi öyleydi bilemiyoruz. Hekimleri ve hekimliği ilgilendiren sıcak gelişmeler bir an olsun eksilmedi gündemden.

“Sağlıkta Dönüşüm” sürecinin çok önemli dönemeçlerinden biri olan hukuksuz “tam gün” yasasının yüksek mahkemece iptali sonrasındaki gelişme ve sorunlar önde gelen uğraşı alanımızı oluşturdu. Bununla bağlantılı mesai genelgesi ve muayenehane yönetmeliği de haksızlığın ve hukuksuzluğun belgeleri olarak çıkmış oldu karşımıza.

İzmir Tabip Odası’nın yeni seçilmiş yönetimi olarak var gücümüzle “tam gün” yasasından kaynaklanan gelişmelere yoğunlaşmış olduk. Çoğumuzun çok iyi özümsediği gibi “Tam Gün Yasası” az sayıda hekimin muayenehanesini kapatma sorunundan çok daha fazlasını içermekteydi. Bir hakkın, bir güvencenin yok edilmesi yönündeki kararlılık ilgi çekiciydi. Bu dönemeç dönülmeden “sağlıkta dönüşüm” sürdürülemiyor ve son noktaya erişilemiyordu.

Bu süreçteki başarımımızın ne düzeyde olduğunu sizlerin değerlendirmesine bırakıyoruz.  Ancak, bu dönemde iyi niyetimizle eldeki tüm olanak ve aygıtları kullanmaya çalıştığımızdan da emin olmanızı istiyoruz.

Bu süreçteki bir başka önemli gelişme de “Hekim Meclisi” çalışmalarının  başlatılmasıydı.

Katılımın ve iletişimin sağlanması adına yararlı olmasını dilediğimiz bu organımızın çalışmaları önümüzdeki yıl da yoğunlaşarak sürecektir.

Yine bildiğiniz gibi, İzmir Tabip Odası’nın basılı bir yayın organı gereksiniminden yola çıkarak “Tıbbiyeli” gazetemizi sizlerle buluşturduk. Sizlerin sesi ve nefesi olmasını dilediğimiz “Tıbbiyeli”nin yayın yaşamının uzun soluklu olması da bizlerin çabası yanı sıra  elbette siz üyelerimizin katkısına bağlıdır. Dağıtımına ilişkin sorunları da çözmek olduğumuzu muştularken bundan böyle çok daha fazla sayıda meslektaşa ulaştırılabileceğini söyleyebiliriz.

Hemen her konuda sizlerin yol göstericiliği, önerileri ve katkıları yolumuza ışık tutacaktır!

Yaşamakta olduğumuz gelişmeler meslek örgütümüze olan gereksinimin her geçen gün artmakta olduğunu gösteriyor. Bu bilinçle, dayanışma duygumuzun geliştirilmesinde yarar olduğunu anımsatmak istiyoruz.

2011’in 2010’u aratmaması dileklerimizle hepinizin yeni yılını kutluyor, saygılarımızı sunuyor, esenlikler diliyoruz.

Bu haber 4662 kez okunmuştur.