Tam Gün Süreci Hakkında Bilgilendirme

27.12.2010

Tam Güne ilişkin bazı düzenlemelerin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi ve gerekçeli kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra Sağlık Bakanlığı tarafından taslak bir metin hazır hazırlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı tarafından TBMM’de grubu bulunan partilere sunulan taslak metnin, TBMM’de görüşülmekte olan Torba Yasa ile birlikte yasalaştırılması amaçlanıyordu.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan metnin birçok hukuka aykırılıklar taşıdığı, Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararında belirtilen gerekçelerin dikkate alınmadan bu metnin hazırlandığı bilgisine 12.12.2010 tarihli açıklamamızda yer verilmiştir.

CHP Muğla Milletvekili Dr.Ali ARSLAN ile Oda’mız Genel Sekreteri Dr.Ceyhun BALCI, 27.12.2010 Pazartesi günü konuyla ilgili bir telefon görüşmesi yapmıştır.

Dr.Ali ARSLAN’dan edinilen bilgiye göre, Tam Gün yasasının Torba Yasa olarak bilinen tasarıya eklenmesinden şimdilik vazgeçildiği anlaşılmıştır. Yine, Sayın milletvekilinin ifadesine göre, Tam Gün yasasının TBMM gündemine getirilmesinden önce, muhalefetin de karşı çıkış noktalarının dikkate alınması ve Anayasa Mahkemesi’nin vurgu yaptığı gerekçelere uyumun sağlanması doğrultusunda çaba gösterildiği anlaşılmaktadır.

Her ne kadar sayın Milletvekili tarafından ifade edilmiş olmasa da, hiç olmazsa bu kez bu önemli yasal düzenlemede meslek örgütlerinin görüşlerine başvurulmasını beklemekteyiz.  

Her ne kadar bu gelişme bir olumluluk gibi görünse de, siyasi otoritenin bu konuyla ilgili düzenleme isteklerinin sona ermeyeceği öngörülmektedir. Bu bilinçle, siz üyelerimizin de destek ve dayanışması sayesinde, hemen her ortamda her olanağı hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesi ve iyi hekimlik değerlerinin öncelenmesi adına kullanacağımızı bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isteriz.

Bu konuya ilişkin girişim ve çalışmalarımız sürmektedir. Bu kapsamda, başta İzmir milletvekilleri olmak üzere siyasi partilerimizin yetkililerini bilgilendirme ve konuya ilişkin farkındalık yaratma çalışmalarımızı olanca yoğunluğu ile sürdürmekteyiz.

Gelişmeler, yeri geldiğince siz üyelerimizle paylaşılacaktır.

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 2485 kez okunmuştur.