'Ne olacak bu üniversite hastanelerinin hali?'

03.12.2010

İzmir Tabip Odası ve Ege Öğretim Elemanları Derneği işbirliğiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisinde, ''Ne Olacak Bu Üniversite Hastanelerinin Hali?'' konulu panel düzenlendi.

 

 

Prof. Dr. Aktan, eski EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır yönetiminde gerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı ile Marmara Üniversitesi Hastanesinin ortak kullanım modeline geçtiğini, hastane başhekimi, başhekim yardımcıları ve işletme müdürünün Sağlık Bakanlığınca atandığını hatırlattı.


         Eski Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman İnci de 23 Temmuz 2010 tarihli ve 6009 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun geçici 9. maddesi gereğince devlete ait üniversitelere bağlı sağlık, uygulama ve araştırma merkezi birimlerinin döner sermaye bütçelerine, Hazineden para aktarılacağını hatırlattı.


     22 üniversitenin protokol taslağını imzaladığını ifade eden Prof. Dr. İnci, çalışmaların, Sağlık Bakanlığının hizmeti tek elde toplama girişimi olduğunu belirtti.


     Üniversite hastanelerinin, sağlık, araştırma ve eğitim merkezleri olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. İnci, ''Protokol, rektörler ve başhekimlerin, hastanelerin mali denetim uygulamasının sonlanması anlamına geliyor. Yardım sağlanacak üniversitelerden, hazırlanacak protokoller ile borçlarını azaltma gibi uyumlar isteniyor. Söz konusu tasarruf, personel sayısı ve katkı payına yansıyacak'' dedi.


     Panelin sonunda, Prof. Dr. İnci ile Prof. Dr. Aktan'a teşekkür plaketi sunuldu.

 

Prof.Dr Osman İNCİ' nin Sunumu

 

Prof.Dr. Özdemir AKTAN' ın Sunumu

Bu haber 2091 kez okunmuştur.