İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi Açıldı.

11.11.2010

İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi, yeni dönem üyelerinin katılımı ile ilk toplantısını 10.11.2010 tarihinde DEÜ Rektörlüğü DESEM Mavi Salonda gerçekleştirdi.

Hekim Meclisi üyeleri ilk toplantılarında, ülkemizde uygulamaya konulan Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın ‘’iyi hekimlik’’ üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, bu konuda toplumun bilgilendirilmesine yönelik çalışmalar yapmayı hedef olarak belirlediler. Hekim Meclisi’nin diğer bir hedefini de, ‘’Hekimleri halkın gözünde itibarsızlaştırma’’ çabalarına karşı güçlü bir tepki göstermek oluşturdu.

Hekim Meclisi’nin ilk toplantısında, açılış töreninden sonra toplantıya katılan üyelerin dilek ve temennilerini içeren konuşmalar yapıldı. Daha sonra Hekim Meclisi Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı seçimi sonucunda, divan başkanlığına Konak Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr.Sevinç Arslan HIZAL, divan üyeliğine DEÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr.Aydın TAŞDÖĞEN ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr.Abdullah SAYINER seçildi.

İzmir Tabip Odası Hekim Meclisi, İzmir’de görev yapan değişik birim ve hizmet alanlarından seçilen 100 hekimden oluşuyor. Yoğun gündemi nedeniyle her ay toplanması planlanan meclisin ilk toplantısında şu konular dile getirildi: 

1-) Hekim Meclisi, hekimlik sorunlarını çözmeye odaklanan, hekimler arasında iletişimi sağlayan, kutuplaşmayı önleyen, sade bir temsiliyetin ötesinde, dinamik projeler üreten bir yapıda olmalıdır.

2-) Ülkemizde yıllardır uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programının iyi hekimlik üzerindeki olumsuz etkilerine karşı farkındalık yaratmak, hekimleri halkımızın gözünde itibarsızlaştırma çabalarına karşı güçlü bir tepki göstermek, stratejik analizler ve hedeflere yönelik planlar yapmak, Hekim Meclisinin temel vizyonudur.

3-)Yaşanan olumsuz ortamdan çıkmak için, hekimlerin güçlü bir birlik  sağlayan örgüt yapısına ihtiyac

Bu haber 2548 kez okunmuştur.