Muayenehane Yönetmeliğinde Danıştay’dan Sorular

05.11.2010


Muayenehanelere ilişkin 03.08.2010 tarihli yönetmelik değişikliğine karşı açtığımız davada, Danıştay 10.Dairesi, davanın esasını ilgilendiren birçok konuda dikkat çeken sorularla Sağlık Bakanlığı’ndan savunma istenmiştir.

Danıştay 10. Dairesi’nin ara kararında su sorular sorulmuştur.

  • Daha önceki yönetmeliklerde muayenehanelerin fiziki koşullarına ilişkin hiçbir düzenleme yer almamasına rağmen yeni yönetmelikle getirilen düzenlemelerin sebebi nedir ?
  • Yeni yönetmelikteki fiziki koşullara ilişkin asgari ölçüler hangi kriterlere göre belirlendi ?
  • Kriterler konusunda bilimsel bir kurul veya meslek örgütünün görüşüne başvuruldu mu ?
  • Daha önceki mevzuata uygun şekilde ruhsat alan muayenehanelerin fiziki şartlar yönünden kazanılmış haklarının korunmasına yönelik bir düzenleme yapılmamasının sebebi nedir ?
  • Muayenehaneler acil tedavi merkezi olmamasına karşın sedye ile hasta taşınmasına imkan sağlayacak fiziki şartlar gerçekleştirilmesinin bütün muayenehaneler için asgari standart olarak istenmesinin sebebi nedir ?

 

Danıştay 10.Dairesi tarafından Sağlık Bakanlığına sorular, bütün hekimlerin haklı olarak  sorduğu ve cevabını merak ettiği sorulardır.

Dava dilekçemizde, muayenehaneler için getirilen düzenlemelerin hizmetin gerekleri ve kamu yararı ile ilgisinin olmadığı, getirilen fiziki şartların standart sağlamak amacında olmadığı, esas amacın muayenehanelerin kapanmasını sağlamak olduğu ayrıntılı olarak vurgulanmıştır.

Danıştay 10. Dairesi tarafından Sağlık Bakanlığı’na yöneltilen soruların cevaplandırılması için 30 günlük süre verilmiştir. Sağlık Bakanlığı için tanınan süre, ilgili kararın Bakanlığa tebliğinden itibaren başlamaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın savunması Danıştay 10.Dairesi’ne ulaştıktan sonra yürütmenin durdurulması konusunda bir karar verilecektir.

 

Dava Dilekçesi İçin Tıklayınız….


Danıştay 10.Dairesi Kararı İçin Tıklayınız…

 

İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu

Bu haber 8094 kez okunmuştur.