Sigorta Primleri Geri Ödemeleri

01.11.2010

 Sigorta Primleri Geri Ödemeleri 

Bilindiği gibi Tam Gün Yasası’nın 30 Temmuz’da yürürlüğe giren ve Anayasa Mahkemesi’nce iptal edilmeyen hükümlerine göre, hekimlerin uzmanlık alanları ya da görev yaptıkları konuma göre ZMSS (Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası) edinmeleri yasal zorunluluk olmuştur.

Bu kapsamda, özellikle yaptırmayanlar için öngörülen para cezası da göz önünde bulunduran meslektaşlarımız zorunlu mesleki sorumluluk sigortalarını yaptırmıştır.

Yine yasaya göre, kendi adına serbest meslek etkinliği (muayenehane, görüntüleme, laboratuar)  olan meslektaşlarımızın sigorta poliçe primlerinin yarısı kendilerince kalan yarısı da hastane ya da işverence karşılanmak zorundadır.

Bu bağlamda, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan meslektaşlarımızın, sigorta poliçelerini ve prim ödeme makbuzlarını çalışmakta olduğu kurum sunma zorunluluğunu anımsatmak isteriz.

Bu gerekliliğin yerine getirilmesi halinde, poliçe için yapmış olduğunuz prim ödemesi tutarının yarısının belgelerin tesliminden itibaren 30 gün içinde tarafınıza ödenmiş olması yasa gereğidir.

Unutkanlık ya da bilgi eksikliği nedeniyle sigorta poliçesini ve prim makbuzunu ilgili yönetime sunmayan meslektaşlarımızın bu belgeleri sunması gereğini anımsatırız.

Bu gerekliliği yerine getiren meslektaşlarımızın kendisine yapılması gereken ödemenin takipçisi olması, mağduriyetlerin önüne geçecektir.

Sigorta poliçesi prim tutarlarının yarısını geri almış olan meslektaşlarımızın bizleri bilgilendirmesini; geri ödeme almamış meslektaşlarımızın da ekteki dilekçe örneğinden yararlanarak hazırlayacakları dilekçe aracılığı ile durumla ilgili bilgi edinmelerini öneriyor, konuya ilişkin her türlü soru ve sorununuzu bizlerle paylaşmanızı rica ediyoruz.

 

İzmir Tabip Odası

 

Dilekçe örneği için tıklayınız…

Bu haber 3267 kez okunmuştur.