Cumhuriyet Şenliği yapıldı

25.10.2010

 

CUMHURİYET ŞENLİĞİ

CUMHURİYET’E ADANMIŞ BİR YAŞAMIN ADI :

 DR. CEYHUN ATUF KANSU

Daha önce duyurduğumuz gibi hem Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığımız hem de meslektaşımız Dr. Ceyhun Atuf KANSU’yu andığımız “Cumhuriyet Şenliği” bugün DEÜ Tıp Fakültesi’nde (27.10.2010) gerçekleştirildi.

Emekli TRT sunucusu Misket DİKMEN sunuşuyla etkinliğe değer katmış oldu.

İzmir Tabip Odası, TOBAV, Bilim ve Ütopya Dergisi ve Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Dekanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlik İzmir Tabip Odası Başkanı Prof Dr Erdener ÖZER’in konuşmasıyla açıldı. Bugünkü etkinlik “Oda olarak Cumhuriyet değerlerine verdiğimiz önemin göstergesi sayılmalıdır.” diyen Prof Dr ÖZER, sözlerini “Bundan böyle de İzmir Tabip Odası olarak hem Cumhuriyetimize hem de o Cumhuriyet’in ürünü olan meslektaşlarımıza olan vefa borcunu yeri geldikçe ödeyeceğiz” diyerek tamamladı.

Daha sonra kürsüye gelen ve Dr. Ceyhun Atuf KANSU’nun oğlu olan Cumhuriyet gazetesi yazarı Işık KANSU bir baba, hekim ve aydın olarak Ceyhun Atuf KANSU’yu anlatan “Cumhuriyet Bayrağı Altında” başlıklı saydam sunusunu gerçekleştirdi.

Prof.Dr. Erdener ÖZER başkanlığında gerçekleştirilen panelde ise Bilim ve Ütopya İzmir Temsilcisi Nural GÜRAN “Aydın, Yurttaş, Eğitimci KANSU”yu anlattı izleyenlere.

Panelin ikinci konuşmacısı olan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ceyhun BALCI ise “Halkçı, Kamucu Hekim Kansu”yu yansıttı dinleyicilere.

İzlencenin son bölümünde sahne alan TOBAV Başkanı İsmail BİLEN ve Nural GÜRAN yönetimindeki TOBAV Gençlik Korosu Muammer SUN’un Cumhuriyet filmi müziği eşliğinde Ceyhun Atuf KANSU’nun “Mustafa Kemal Toprağı” şiirini seslendirdi.

Son olarak ise “Günümüzün Ceyhun Atuf Kansu”ları olarak etkinliğin onur konukları olan Prof. Dr. Emek ÖZEN, Prof. Dr. Veli LÖK, Dr. Alparslan BERKTAY ve Dr. Engin TONGUÇ’a izleyenler huzurunda teşekkür edilerek İzmir Tabip Odası’nın şükranları sunuldu.

 

İzmir Tabip Odası

 

 

Bu haber 2976 kez okunmuştur.