Acil Hekimlerimize

21.10.2010

Değerli meslektaşlarımız,

Bilindiği gibi ilimizdeki TSM’lerin (Toplum Sağlığı Merkezi) sayılarının azaltılması yoluna gidilirken kadro fazlası olduğu savlanan  hekimlerin hastane acil servislerinde görevlendirilmesi uygulaması da başlatılmıştır.

Uzunca süre hekimlik pratiğinden uzak kalan meslektaşlarımızın kaygılı olduklarını bizlere ulaşan geri bildirimlerden öğrenmekteyiz.

Konuyla ilgili olarak, hekimlerin kaygılarının giderilmesi ve diğer yandan da hastaların zarar görmesinin en aza indirilmesi adına İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile yazışmıştık.

Öncelikli istemimiz söz konusu meslektaşlarımızın hizmet içi eğitimlerinin yapılarak bu yeni göreve hazır duruma getirilmeleriydi.

Ne yazık ki, bu konudaki istemlerimizi içeren iki yazımız da hak ettiği karşılığı bulmamıştır.

Bu alandaki boşluğu gidermek adına İzmir Tabip Odası olarak böyle bir eğitimin verilmesi için ön hazırlık yapmış bulunuyoruz.

Yalnızca TSM’lerden görevlendirilen hekimlerimizi değil öteden beri acil servis hekimliği yapmakta olan meslektaşlarımızı da içerecek şekilde bir eğitim programı oluşturulmuş durumdadır.

Bu programın işletilmesi öncesinde meslektaşların katılım durumunu da bilmekte yarar olduğunu düşünmekteyiz.

Bu eğitim programına katılım için istekli olan meslektaşlarımızın odamızı arayarak adlarını bildirmelerini rica ediyoruz.

Saygılarımızla


İzmir Tabip Odası

Bu haber 2256 kez okunmuştur.