Aidatlar Konusunda Hatırlatma

05.10.2010

 Değerli Meslektaşlarımız, 

İzmir Tabip Odası, mesleki hak ve yararlarımız için faaliyet gösteren yasal meslek kuruluşumuzdur (Bkz 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu, Madde 1). 

MADDE 1 - (Değişik: 3224 - 7.6.1985) Türkiye sınırları içerisinde meslek ve sanatlarını icraya yetkili olup da sanatını serbest olarak yapan veya meslek diplomasından istifade etmek suretiyle resmî veya özel görev yapan tabiplerin katıldığı Türk Tabipleri Birliği; tabipler arasında meslekî deontolojiyi ve dayanışmayı korumak, tabipliğin kamu ve kişi yararına uygulanıp geliştirilmesini sağlamak ve meslek mensuplarının hak ve yararlarını korumak amacıyla kurulmuş kamu kurumu niteliğinde meslekî bir kuruluştur.

Yaşadığımız dönem, Cumhuriyet tarihimiz içerisinde hekimlik mesleğinin en zor duruma düşürüldüğü günleri içermektedir. Bu dönemde, hekimler arasında güç birliğinin sağlanması için İzmir Tabip Odası çatısı altında ayakta durmak zorundayız.

İzmir Tabip Odası, faaliyetlerini başarı ile yürütmek için, en önemli finansal kaynak olan üyelik aidatlarını ilgili yasa gereği toplamak zorundadır. (Bkz 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu, Madde 8). 

MADDE 8- (Değişik: 5477 - 23.3.2006) Tabip odalarının gelirleri şunlardır:

Bu haber 2923 kez okunmuştur.