Batı Nil Ateşi

26.08.2010

 Değerli meslektaşlarımız,

Komşu il Manisa’da rastlanmakta olan ve bazı olgularda ölüme de yol açan bir hastalık son günlerde basın ve yayın organlarında kendine yer bulmaya başlamış durumda.

Aşağıdaki gazete haberine de yansıdığı gibi ölümcül hastalık konusunda kuşkular var. Manisa’da ‘Batı Nil Ateşi’ şüphesi korku yarattı

Hastalık saçan sinek 6 can aldı

İZMİR (Cumhuriyet Ege Bürosu) - Sağlık Bakanlığı, 12 Ağustos tarihinden itibaren Manisa Devlet Hastanesi’ne ateş, trombositopeni (kan pıhtılaşmasında görevli hücrelerin azalması), bilinç değişikliği ve döküntü şikâyetiyle başvuran 14 hastadan 6’sının hayatını kaybettiğini açıkladı. Hastanelerde tedavisi devam eden 8 hastadan dördünün durumunun ağır olduğu öğrenildi. Hastalığın tespiti için araştırma başlatıldığını belirten Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Ertek, vakalardaki belirtilerin Yunanistan’ın kuzeyinde sivrisineklerle bulaşan Batı Nil Ateşi hastalığıyla benzerlik gösterdiğini söyledi. Laboratuvar incelemelerinin devam ettiğini ve bazı hastalıklarda kesin sonuç alınabilmesi için 7-10 gün arayla ikinci bir kan testine ihtiyaç duyulduğunu anlatan Ertek, “Hastalardan ikinci bir kan örneği alınmasını istedik. İkinci kan örnekleri üzerindeki testlerden sonra kesin bir tanı koyabileceğiz” diye konuştu. Ertek, Manisa’da benzer belirtilerle başvuran hastaların tedavi altına alındığını belirtti.

 Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte bu hastalığa ilişkin sahip olmamız gereken temel bilgileri içeren bilgilendirici yazı EÜTF Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Ramazan İNCİ hocamız tarafından derlenmiştir.

 

Yararlı olması dileğiyle bilginize sunuyoruz.

 

BATI NİL ATEŞİ (SIK SORULAN SORULAR) Tıklayınız...

 

Saygılarımızla

 

İzmir Tabip Odası

Bu haber 1657 kez okunmuştur.