Oda' mızda Yenilikler...

18.08.2010

 Değerli meslektaşlarımız,

İzmir Tabip Odası’nın sizlere ve sağlık ortamına olan hizmetleri her geçen gün artma eğilimi gösteriyor. Bu bağlamda, kadromuzun da genişlemesini ve yeni katılımlarla yeni yapılanmalar olmasını doğal karşılamak gerek!

Günümüzün hızlı, doğru ve bilgilendirici iletişim gereksinimi hiç birimizin yadsıyamayacağı boyutlara varmış durumdadır. Sanal ortam bu iletişimin güncel alanı konumundadır. Bu önemli gereksinimi göz önünde bulundurarak 2003 yılından bu yana Oda’mızda  “yarı zamanlı” olarak hizmet vermekte olan Bilgi İşlem ve Sistem Destek Uzmanı Özgür SABIRLAR Ağustos ayı başından itibaren “tam zamanlı” çalışanlar kadromuza katılmıştır. Bu katılımla, çağımızın önemli iletişim alanı olan sanal ortam iletişimimizin daha da güç kazanacağını ve dolayısı ile de sizlere ulaştırdığımız hizmetin niteliğinin artacağını öngörüyoruz.

İzmir Tabip Odası İYEM (İlk Yardım Eğitim Merkezi) sizlerin de bildiği gibi 2005 yılından bu yana etkinlik göstermekte olan geçmişte olduğu gibi şimdiki yönetimin de önemsediği bir yan kuruluşumuzdur.

Bu kuruluşumuzun bugüne değin ürettiği hizmetler hem hekim topluluğumuza hem de bir parçası olduğumuz toplumumuza önemli katkılar sunmuş durumdadır.

Her ne kadar İYEM etkinliklerini parasal karşılığı bağlamında değerlendirmenin öncelikli ve doğru bir yaklaşım olmadığı gerçeğini göz ardı etmesek de; kaynakları ve olanakları sınırsız olmayan Oda’mıza hiç olmazsa yük olmaması gereğini değerlendirmenin de anlayışla karşılanacağını umuyoruz.

İYEM etkinliklerinin bir yandan geniş halk kitlelerine ulaşması ve meslektaşlarımızın bu alandaki eğitimine katkısının artırılması ve diğer yandan da sonuçta bir iktisadi işletme olan bu uzantımızın daha verimli ve işlevsel olması adına yeni bir yapılanmanın gerekliliğini yönetime geldiğimiz günlerde fark ettik.

Bu doğrultuda, meslektaşımız Dr. Hadi SAĞIN’ı İYEM sorumluluğuna getirerek bu alandaki ilk ve önemli adımı atmış olduk.

Böylelikle sağlanabilecek atılımla İYEM etkinliklerimizin Oda’mız parasal dengelerine olumsuz etkisinin olabildiğince azaltılması ve öte yandan da, hem meslektaşlarımızın hem de toplumumuzun bu alandaki eğitim gereksinimlerine daha iyi yanıt vermesi amaçlanmıştır.

Saygılarımızla duyururuz…

 

 

  

       Özgür SABIRLAR                 Dr. Hadi SAĞIN

 

 

Bu haber 1783 kez okunmuştur.