SORUN CEVAPLAYALIM !

30.07.2010

 Değerli meslektaşlarımız,

 

Dün (29.07.2010) gönderdiğimiz cep iletisi ile ZMSS (Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigorta) poliçelerinin sigorta şirketleri ve acentelerince düzenlenmeye başlandığı bilgisini iletmiştik.

Yine, internet sitemizde 30 Temmuz tarihinin son gün olmadığını 30 Temmuz’da sigortalanma işlemlerinin başlayacağını Sağlık Bakanlığı bilgilendirmelerini de kaynak göstererek vurgulamıştık.

Bu bakımdan da hiçbir meslektaşımızın sigorta yaptırmayanlar için öngörülen 5000 TL para cezası yaptırımı ile karşılaşmasının da söz konusu olamayacağı gerçeğinin altını çizmiştik. Yetkililerle yaptığımız sözlü görüşmelerin de bu durumu doğruladığı bilgisini özellikle paylaşmıştık.

Sigorta şirketlerinin bu hizmeti vermeye hazır olmayışlarından kaynaklanan bu gecikme nedeniyle sigortalanma süresinin bir hafta uzatılması zorunluluk olmuştu.

Bu durumda meslektaşlarımızın kaygılanmasına ve telaşlanmasına  gerek yoktur.

İnternet sitemizde yer alan bilgilendirme ve bağlantılardan da yararlanarak sigorta şirketi ve acente seçiminizi titizlikle yapmanızı öneririz.

Ayrıca, risk grubu belirlemenizde de hataya düşmemeniz gelecekteki mağduriyetlerin önlenmesi bakımından önemli bir noktadır.

Bu bilgilere karşın aydınlatılmasını istediğiniz sorularınız için bizlerden yardım alabilirsiniz.

Bu amaçla : zmss@izmirtabip.org.tr adresine sorunuzu iletmeniz yeterli olacaktır.

Saygılarımızla.

 

İZMİR TABİP ODASI

Bu haber 2766 kez okunmuştur.