SORUMLULUK SİGORTASI

29.07.2010

 SORUMLULUK SİGORTASI

29.07.2010 günü, saat 16.00 itibarıyla, sigorta şirketlerinin zorunlu mali sorumluluk sigorta poliçesi düzenlemesi için gerekli sistemin hizmete açıldığı öğrenilmiştir.

Bütün hafta boyunca devam eden belirsizlikler kısmen de olsa giderilmiş görünmektedir. Hekimlerimiz 30.07.2010 tarihi itibarıyla zorunlu mesleki sorumluluk sigorta poliçelerini kendilerinin seçeceği bir sigorta acentesinden satın alabilirler.

Bunu yapmadan önce, daha önce bilgilendirdiğimiz gibi yetkili sigorta şirketi ve acentelerini içeren listelerin tarafınızdan gözden geçirilmesini öneririz.

30 Temmuz 2010 tarihine kadar sigorta poliçesi yaptıramayan hekimlerimizin endişelenmemesi gerektiğini vurgulamıştık. Sağlık Bakanlığı WEB sitesinden yapılan açıklamada da, sigorta poliçelerini yaptırma zorunluluğunun 30 Temmuz 2010 tarihinde başladığı, bu tarihten itibaren sigorta poliçesi yaptırılabileceği ifade edilmiştir. Kaygılarınızın giderilmesi adına, Sağlık Bakanlığı’nın kendi WEB sayfasında yapmış olduğu bilgilendirmeden bir bölümü de sizlerle paylaşıyoruz.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Erdener ÖZER ve bazı yönetim kurulu üyelerimiz İzmir İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Mehmet ÖZKAN ile bir görüşme yapmıştır. Güncel gelişmelerin ele alındığı bu görüşmede, bu konuda da görüş alışverişinde bulunulmuş olup sigorta poliçelerini 30 Temmuz 2010 tarihinden sonra makul bir süre içinde yaptıracak olan hekimlerin herhangi bir şekilde yaptırımla karşılaşmayacakları konusunda sözlü güvence alınmıştır.

Türk Tabipleri Birliği tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, tebliğin geç yayınlanmış olması ve poliçelerin hazırlanmamış olması nedeniyle poliçelerini yaptıramayan hekimlere 1 hafta süre herhangi bir yaptırım uygulamayacağını ifade ettikleri belirtilmiştir. http://www.ttb.org.tr/index.php/hukuk/2132-haber

Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortasına İlişkin Oda’mız ve TTB’nin Güncel  Değerlendirmelerini İçeren Bilgilendirme Yazılarına Aşağıdaki Bağlantılardan Ulaşabilirsiniz

 Sigorta Poliçelerinde Son Durum  

 color:#CA0006">Hekimlerimize Sigorta Poliçeleri Satışı Hakkında Duyuru

 Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Hakkında Önemli Bilgiler

Bu haber 3792 kez okunmuştur.
SORUMLULUK SİGORTASI