Tam Günde Gelişmeler ve Mesleki Sorumluluk Sigortası

23.07.2010

 TOPLANTI

Tam Günde Gelişmeler ve Mesleki Sorumluluk Sigortası

26 Temmuz 2010 – Pazartesi – 18.30

 

“Tam Gün”e ilişkin olarak olumlu bir sürece girilmiş olmakla birlikte her türlü gelişmeye hazırlıklı olmalıyız.

Daha önce de paylaştığımız gibi, Anayasa Mahkemesi’nin “Tam Gün Yasası” ile ilgili verdiği yürütmenin durdurulması kararını TTB’nin başvurusu Danıştay’ın son kararına benzer şekilde yorumlamıştık.

Her ne kadar bu süreçte, “biz demiştik” deme hakkı doğduysa da, “biz demiştik” söyleminin çoşkusuyla rahatlılığa kapılmamamız gerekiyor.  

Bu bakımdan, her an söyleme de eyleme de hazırlıklı olmak adına siz meslektaşlarımızı uyarmayı görev biliyoruz. Bu sürecin her anının izleyicisi olacağımızı ve her zaman olabildiğince kısa sürede sizleri gelişmelerden haberdar etmeyi öncelikli amaç olarak gördüğümüzü bilmenizi isteriz.

Bildiğiniz gibi, “Tam Gün Yasası”nın yürütmesi durdurulmayan bazı maddeleri ile ilgili uygulamalar da kapımızdadır.

Bunlardan biri de, “Mesleki Sorumluluk Sigortası” yaptırma zorunluluğudur. Konuya ilişkin tebliğ 21 Temmuz 2010 yayımlanmış olup ilk değerlendirmeler ve bu değerlendirmelerin ışığında oluşturulmuş olan bilgilendirici yazılar internet sitemizdeki yerini almış durumdadır.

/L/TR/mid/396/hcid/5/hid/28/Zorunlu_Mali_Sorumluluk_Sigortasi_Pratik_Bilgiler.htm#HaberDetay

Son dönemde yaşadığımız hukuksal süreç ve önümüzdeki dönem bizleri bekleyen mesleki sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bul

Bu haber 2520 kez okunmuştur.